PP ELLER SÅ KALLAT KALIUMPERMANGANAT

Användarvisningsbild
Tony
Moderator
Inlägg:1116
Blev medlem:15 jul 2008, 11:33
Kontakt:
PP ELLER SÅ KALLAT KALIUMPERMANGANAT

Inlägg: #36Inlägg Tony
19 aug 2011, 19:52

PP är en kemikalie som först och främst är framställt att användas till desinficering av olika saker tex vatten filter.Kemikalien användes även inom läkarindustrin.

Givetvis så har vi akvarister fått upp ögonen för denna kemikalie som vi då använder för att desinficera både fisk samt akvarium.PP är verkar mot både parasiter samt bakterier.Att medicinera mot inre angrepp funkar inte då det enbart tar det yttre.

När preparatet användes så färgar det vattnet lätt rosa och efter hand det blir mindre verksamt eller brytes ned så ändrar sig färgen på vattnet till brunt.Blir det brunt inom 4 timmar så slå på en halv dos.Men för att få bästa effekt när man behandlar fisk så skall en stor städning göras i karet och ett vatten byte på minst 50% för att få bort det skitiga vattnet.Men ett 100% är att rekommendera !

Ju längre pp är verksamt i karet desto hårdare tar den parasiter och bakterier. Efter behandlingen så gör man ett stort vatten byte.Om man har till gång till väteperoxid så kan man droppa i ett par droppar av detta.Detta neutraliserar pp och gör vattnet kristall klart igen.
Skall man köra flera behandlingar på rad så göres vatten byten i stället då minsta mängd väteperoxid neutraliserar pp och det blir brunt efter en halv timma !!

Dessa behandlingar kan upprepas med några dagars mellan rum för att få bort ägg läggande parasiter.Dessa har en livscykel som måste brytas.PP oxiderar inte bort äggen så det är viktigt att upprepa behandlingar speciellt när det gäller dessa.

För att kunna använda denna kemikalie så måste man blanda till en stamlösning pga att den är mycket koncentrerad

stamlösningen skall bestå av:

* 1,5 liter vatten (destilerat)
* 3 gram pp.

1dl stamlösnng/100 liter akvarievatten.Detta ger en koncentration på 2 mg/1 liter

Här finns mycket bra info om hur PP fungerar samt vad den tar död på.
http://edis.ifas.ufl.edu/pdffiles/FA/FA02700.pdf


Pris 3 gram 20 kr (räcker till 1,5 m3)


Senast uppknuffad av Tony 19 aug 2011, 19:52.

Låst

Återgå till "Mediciner"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst