TonysDiskusOdling

Användarvisningsbild
Tony
Moderator
Inlägg:1116
Blev medlem:15 jul 2008, 11:33
Kontakt:
TonysDiskusOdling

Inlägg: #7Inlägg Tony
17 jul 2008, 01:05

Efter många års intensivt intresse för odlandet av diskus beslutade jag att förverkliga den dröm jag har haft sedan några år tillbaka. Det var att bygga upp ett mindre företag som skulle specialisera sig på odling samt importer av exklusiv diskus.

Första steget togs redan för ett par år sedan då jag registrerade rörelsen Tonys diskusodling. Första tanken var att bygga en mindre byggnad på våran dåvarande tomt, men det slutade i stället med en nybyggd villa på 210 m2 och där i en special inredd diskusavdelning på 45 m2.

Beslutet var inte bara på grund av min hobby utan också att vi hade en liten på väg. Verksamhetsdelen är uppdelat i två rum på vardera 12 m2 och 33 m2. Dessa rum är försedda med separata golv-värme styrda värmeslingor. Där har jag också utnyttjat husets värme samt återvinnings system för bästa ekonomi.

All fuktig luft går tillbaka till värmepumpen och återvinns. Jag har då även fått utrymmet ventilerat. Jag har även lagt på extra tjock isolering över utrymmet. Det första utrymmet är nu färdigt och det andra kommer jag att inreda efter hand som jag får tid samt pengar.

Inom en viss framtid finns det även planer på att bygga upp en webshop för att driva handel över nätet.Jag kommer även att expandera mitt utbud efter hand med annan fisk och jag kommer då att ha arter som malar ,tetror samt övrig sällskaps fisk.Speciellt malar är något jag kommer att inrikta mig på.

Jag har nu även lagt upp mig som kund hos de större grossisterna så jag har nu tillgång till princip allt som behövs inom akvariehobbyn.Är det något ni är speciellt intresserade av så maila eller slå en signal så ordnar jag fram det ni vill ha .

Jag håller för tillfället på att kolla på en solpanels anläggning som skall täcka mina drift kostnader under större delen av året (7mån).Detta är något som jag tror stort på när man förbrukar stora mängder vatten som i sin tur är uppvärmt med värme pump samt dopp värmare.

Detta var en kort presentation av mitt företag samt mina framtida ideer.Jag kommer att lägga upp en här under presentationen vad som har hänt samt vad som eventuellt kommer att hända.Se länk:
Bilagor
Kollage%5B1%5D-800[1].jpg
Kollage%5B1%5D-800[1].jpg (23.57KiB)Visad 4618 gånger
Bild%20huset-800[1].jpg
Bild%20huset-800[1].jpg (65.68KiB)Visad 4618 gånger
Odling-800[1].jpg
Odling-800[1].jpg (48.99KiB)Visad 4616 gånger

Återgå till "PRESENTATION AV FÖRETAGET "TONYSDISKUSODLING""

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst